A collection of important dates and days for bank exams and quiz competitions. Candidates preparing for Quiz Competitions and Bank Clerk PO exams are always looking for the current general knowledge topics to cover the general awareness part of their exams. So, we are sharing the Important Days for BANK Exams. Read the list below of all important days for preparation of all competitive exams.

Important Dates

1. When is the "World Population Day" observed?

(a) July 8th
(b) July 10th
(c) July 11th
(d) July 19th

2. When is "Hindi Diwas" celebrated?

(a) October 12th
(b) October 19th
(c) September 14th
(d) September 7th

3. "International Literacy Day", celebrated on September 8th, was proclaimed by …………… in 1965.

(a) WHO
(b) Virginia Literacy Foundation
(c) UNESCO
(d) Feed The Minds

4. When is "Quit India day" celebrated?

(a) September 8th
(b) August 19th
(c) August 9th
(d) None of the above

5. When is "World Peace Day"?

(a) January 1
(b) February 22
(c) September 2
(d) December 31

6. "World Food Day" is celebrated on:

(a) Oct 15th
(b) Oct 19th
(c) Oct 12th
(d) Oct 16th

7. "National Consumer Rights Day" is observed on:

(a) December 7th
(b) December 4th
(c) December 24th
(d) December 10th

8. In the context of Global Environment, February 2nd is observed as:

(a) World Birds Day
(b) World Wetland Day
(c) World Animal Day
(d) None of these

9. "World Forestry Day" is celebrated on

(a) February 21st
(b) January 12th
(c) March 21st
(d) April 19th

10. "World Arthritis Day" is observed every year on:

(a) June 12th
(b) October 29th
(c) December 19th
(d) October 12th

11. "World Disability Day" is observed annually on:

(a) December 10th
(b) December 3rd
(c) November 29th
(d) December 15th

12. When is "Global Family Day"?

(a) January 1
(b) July 1
(c) June 19
(d) May 22

13. When is "Common Service Centre Divas" observed?

(a) July 14th
(b) July 16th
(c) July 29th
(d) August 4th

14. The construction of the Berlin Wall, which recently completed 50 years, was started on ……………, 1961?

(a) August 13th
(b) September 12th
(c) September 2nd
(d) September 9th

15. National Sports Day, in tribute to the legendary hockey player Major Dhyan Chand, is celebrated every year on …………… in India.

(a) August 29th
(b) August 16th
(c) August 12th
(d) August 20th

16. When is "International Womens Day"?

(a) January 2
(b) March 8
(c) March 2
(d) March 22

17. National Youth Day has been celebrated on …………… every year (since 1985) on the birthday of Swami Vivekananda:

(a) January 10th
(b) January 12th
(c) January 13th
(d) January 1st

18. Army Day is celebrated on …………… in India in recognition of Field Marshal K.M. Cariappa's taking over as the first Commander-in-Chief of the Indian Army from Sir Francis Butcher, in 1948.

(a) January 20th
(b) January 12th
(c) January 15th
(d) December 26th

19. Which day has been declared by the Californian Governor as "Steve Jobs Day"?

(a) October 5th
(b) October 4th
(c) October 16th
(d) October 20th

20. "World Cancer Day" is observed every year on:

(a) February 19th
(b) February 4th
(c) February 12th
(d) January 17th

Correct Answers:

1. (c)
2. (c)
3. (c)
4. (c)
5. (a)
6. (d)
7. (c)
8. (b)
9. (c)
10. (d)
11. (b)
12. (a)
13. (b)
14. (a)
15. (a)
16. (b)
17. (b)
18. (c)
19. (c)
20. (b)