This is a very nice collection of business quiz questions with answers. It will help in several business quizzes. Every business quiz enthusiast must read these business quiz questions with answers as it has interesting, innovative and creative quiz sections that caters to the business concepts, facts, trivia & corporate history.

1) What is the name of Head Quarters of Tata Group?
Answer: Bombay House

2) India's first steel mill was built by Tata. In which year was it completed?
Answer: 1911

3) About 66% of the Tata capital is allocated by Tata Sons for which purpose?
Answer: Philanthropic trusts

4) What was the first Indian luxury hotel established by the Tata Group?
Answer: Taj Mahal Hotel

5) The Tata group consists of how many companies?
Answer: 80

6) When was the ministry of divestment formed in India?
Answer: 1999

7) Which was the first successful divestment of a PSU carried out by the ruling NDA combine?
Answer: Lagan Jute Machinery Company Ltd

8) Who were the final three bidders for Balco when it was being privatised?(Bharat Aluminium Corporation ltd)
Answer: Sterlite, Hindalco, Alcoa

9) Who was the first minister for divestment under NDA government?
Answer: Arun Jaitley

10) Under which Indian prime minister were guidelines for the divestment process first laid down?
Answer: Chandra Shekhar

11) Who are the Bretton Woods Sisters?
Answer: World Bank and IMF

12) Who is the President of World Bank?
Answer: Robert Bruce Zoellvick

13) Who is the President of IMF?
Answer: Domanic Strauss Kahan

14) Who is WTO Chief?
Answer: Pascal Lamy

15) When did the World Bank come into being?
Answer: July 1944

16) What was Former Name of World Bank?
Answer: International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)

17) Who was the first president of the World Bank?
Answer: Eugene Meyer (18 June, 1946)

18) Which Asian nation was the first to get a World Bank loan?
Answer: India on August 18, 1949 for Railway Reconstruction and Development.

19) When did India sign the World Bank Articles of Agreement?
Answer: 1945

20) Which organisation instituted the Nobel Prize for Economics?
Answer: Sveriges Riksbank (Bank of Sweeden)

21) Who is the first Asian to win the Nobel Prize for Economics?
Answer: Amartya Sen (for his studies in Wellfare Ecconomics)

22) How many women have won the Nobel Prize for Economics since 1969?
Answer: None

23) Who is the oldest recipient of the Nobel Prize for Economics?
Answer: William Vickrey

24) How many times have three people shared the Nobel Prize for Economics?
Answer: Three Times

25) Who was the first governor of the Reserve Bank of India?
Answer: Sir Osborne Smith (April 1st, 1935)

26) Who has been the longest-serving RBI governor?
Answer: Sir Bengal Rama Raju

27) Who had the shortest term as RBI governor?
Answer: A.Ghosh

28) Which RBI governor has written Indian Economy: Essays on Money and Finance?
Answer: Dr C Rangarajan

29) Who was the first Indian to become the RBI governor?
Answer: Sir Chintaman D Deshmukh

30) Which brand of scooter when translated into Italian means 'wasp'?
Answer: Vespa

31) Which popular car audio system company's name when translated into German means 'blue point'?
Answer: Blaupunkt

32) Which brand name is derived from the word 'polar' suggesting coolness?
Answer: Polo

33) When translated in Korean what does Daewoo mean?
Answer: Great Universe

34) With a presence in 27 countries, the name of which company means 'three oceans?'
Answer: Sanyo

35) Which was the first private mutual fund company in India?
Answer: Kothari Pioneer(1993)

36) Samir Arora, who recently was banned by the Securities and Exchange Board of India, was a part of which mutual fund?
Answer: Alliance Capital

37) Which was the first public sector mutual fund to be set up after the Unit Trust of India?
Answer: SBI Mutual Fund

38) How many mutual funds are there in India today?
Answer: 31

39) HDFC Standard Life Mutual Fund recently bought out which of its competitors?
Answer: Zurich India Mutual Fund

40) Which is the official advertising agency of the Indian government?
Answer: Directorate of Audio Visual Publicity

41) Which ad agency manages the career of cricket star Yuvraj Singh?
Answer: Percept D'Mark

42) Which Indian biscuit brand is the single largest selling biscuit in the world in its segment?
Answer: Parle G

43) The late television star and actress, Priya Tendulkar, used to endorse which brand of biscuits?
Answer: Priya Gold

44) Which biscuit company was associated with the TV programme, Kaun Banega Crorepati?
Answer: Britannia Industries

45) Which was the first Indian bank to open an international branch and where?
Answer: Bank of India in London

46) Which bank was founded in 1906 at the temple town of Udupi and is today among one of India's largest banks?
Answer: Corporation Bank

47) When were banks in India nationalised?
Answer: 1969

48) Rana Talwar, who is now the head of Sabre Capital, was formerly the CEO of which bank?
Answer: Standard Chartered Plc

49) Who is behind the current Wipro, Britannia, Marico and Lakme logos?
Answer: Shombit Sengupta

50) Who was the first Indian actress to model for Lux soap?
Answer: Leela Chitnis

51) What do you call a stock market trend that is neither bullish nor bearish?
Answer: Chicken market

52) What is picking stocks that have already sunk to the bottom but still have some bounce in them left called?
Answer: Cigar butt hunting

53) How many stock exchanges are there in India?
Answer: 23

54) What are illiquid stocks that do not follow SEBI rules called?
Answer: Z stocks

55) By what name is the building 'Phiroze Jeejebhoy Towers' better known as?
Answer: Bombay Stock Exchange

56) Which company's ad line was 'Geography is History'?
Answer: Iridium

57) What publication advertised itself with the lines "Software for the most advanced microprocessor on this planet"?
Answer: The Economic Times

58) "The Brighter Side of Life" is the ad line of which of these companies/groups?
Answer: AV Birla group

59) "Don't blend in" is the ad line of which of these companies/products?
Answer: Lifestyle International

60) "Life is One Incredible Journey" is the baseline of which magazine?
Answer: Outlook Traveller