Heads of Important International Organizations

Here is the latest list ( Updated: 1 August 2018) of the heads of important international organizations along with their names and designation in the form of a quiz. The names of these important international officials are asked in the form of ’who is’ questions and their names are listed below each question in the form of answer.

Heads of Important International Organizations

1. Who is the Secretary-General of the United Nations Organization?

Answer: António Guterres

2. Who is the Vice-President of the World Bank (IBRD)?

Answer: Hiroshi Naka

3. Who is the Chairman of the UN General Assembly?

Answer: Miroslav Lajčák

4. Who is the Director-General of UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization)?

Answer: Irina Bokova

4. Who is the Director-General of Food and Agricultural Organisation (FAO)?

Answer: José Graziano da Silva

5. Who is the Director-General of the International Labour Organisation (ILO)?

Answer: Guy Ryder

6. Who is the Executive Director of UNICEF (United Nations International Children’s Emergency Fund)?

Answer: Henrietta H. Fore

7. Who is the Director-General of the World Health Organisation (WHO)?

Answer: Tedros Adhanom Ghebreyesus

8. Who is the UN High Commissioner for Refugees (UNHCR)?

Answer: Filippo Grandi

9. Who is the Administrator of United Nations Development Programme (UNDP)?

Answer: Achim Steiner

10. Who is the President of the International Court of Justice (ICJ)?

Answer: Abdulqawi Ahmed Yusuf

11. Who is the President of Asian Development Bank (ADB)?

Answer: Takehiko Nakao

12. Who is the President of the International Olympic Committee (IOC)?

Answer: Thomas Bach

13. Who is the Secretary-General of Commonwealth?

Answer: Patricia Scotland

14. Who is the Chairman of the UN Human Rights Council (UNHRC)?

Answer: Martin I. Uhomoibhi

15. Who is the High Commissioner of UNHRC?

Answer: Zeid Ra’ad Al Hussein

16. Who was the last president of the International Cricket Council (ICC)?

Answer: Zaheer Abbas served as the last president of ICC. In 2016 the position of the president of ICC was abolished.

17. Who is the Secretary-General of the African Union (AU)?

Answer: Bingu wa Mutharika

18. Who is the Secretary-General of Non-Aligned Movement (NAM)?

Answer: Nicolás Maduro

19. Who is the Secretary-General of UNCTAD?

Answer: Mukhisa Kituyi

20. Who is the Chairman of Palestine Liberation Organization (PLO) and President of Palestinian National Authority?

Answer: Mahmoud Abbas

21. Who is the Secretary-General of OPEC?

Answer: Mohammed Barkindo

22. Who is the Director General of International Atomic Energy Agency (IAEA)?

Answer: Yukiya Amano

23. Who is the Secretary-General of NATO?

Answer: Jens Stoltenberg

24. Who is the Director General of World Trade Organization (WTO)?

Answer: Roberto Azevêdo

25. Who is the Secretary-General of INTERPOL?

Answer: Jürgen Stock

26. Who is the Secretary-General of ASEAN?

Answer: Dato Paduka Lim Jock Hoi

27. Who is the Secretary-General of SAARC?

Answer: Amjed Hussain B. Sial

28. Who is the President of International Amateur Athletics Federation (IAAF)?

Answer: Sebastian Coe

29. Who is the Secretary-General of Amnesty International?

Answer: Salil Shetty

30. Who is the President of the World Bank (WB)?

Answer: Jim Yong Kim

31. Who is the Managing Director of the International Monetary Fund (IMF)?

Answer: Christine Lagarde

32. Who is the Chief Executive Officer (CEO) of the World Bank?

Answer: Kristalina Georgieva

33. Where is the Headquarters of the World Bank?

Answer: Washington, D.C., United States

34. World Bank Group (WBG) consists of which international organizations?

Answer: The World Bank Group (WBG) is a family of five international organizations that make leveraged loans to developing countries. Its five organizations are the International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), the International Development Association (IDA), the International Finance Corporation (IFC), the Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) and the International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID). The first two are sometimes collectively (and confusingly) referred to as the World Bank.

  1. It was good but you should add a summary of the top 10 international organizations.

  2. Please change IMF Managing director name to "Chrisitne Legarde"

  3. Excellent Information about the heads of Important International Organizations. Very useful!

  4. Could somebody please tell me how to memorise all of them?

  5. Sharad Pawar of India is the current president of ICC.

  6. It is very useful information and we should know about this. Thanks for sharing it with all of us.

  7. It is good for all students to learn about the heads of main international organizations.

  8. It is a wonderful collection.

  9. Thank you very much for this valuable information about the heads of important international organisations.

Post A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our comment policy, and all links are nofollow. Do not use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Powered by PHPKB (Knowledge Base Software)

© Copyright 2019, KnowledgePublisher.com. All rights reserved.